Overslaan naar hoofdinhoud

Cakewars!

· 4 min. leestijd
Just_Baby_Melk
HGC_Cas
TsjipTsjip

We zijn er weer! Stilaan maar zeker starten we het moderator team terug op om de heropening van de server op 16 maart in goede banen te kunnen leiden. Wat is er beter dan om het jaar met een sterke start aan te vangen dan een event? Een event met cake uiteraard. Wat is er dan nog beter? Een event met gratis cake! Jullie vragen, wij draaien. Het 2023-cakewars event is gepland! Lees verder voor meer informatie.

Afbeelding van een cakewars-eiland met in wollen letters boven het eiland gespeld: Free cake!

Cakewars! Cakewars!

Je hoorde het juist! We organiseren opnieuw een cakewarscompetitie! Hier is alle informatie in een snel oogopzicht:

  • Deelnemen gebeurt in teams van 4.
  • Het event is gepland op zondag 22 januari om 15:30.
  • Geplande looptijd van het event is één uur. Zorg dus zeker dat je tot 16:30 beschikbaar bent.
  • De winnaars kunnen een rank upgrade winnen voor de nieuwe server! Afhankelijk van het aantal inschrijvingen worden de tweede en derde plaats ook beloond.
  • Inschrijvingen lopen van zondag 15 januari om 12:00 stipt tot vrijdag 20 januari om 18:00 stipt, en gebeurt volledig op Discord.

CAKEWAAAARS!

En nu concreet. Hoe win je? Simpel! Verdien meer punten dan andere teams. Hoe verdien je punten? Ik ben blij dat je het vraagt!

Het event zal bestaan uit twee games, en een teamlid kan punten scoren voor zijn/haar team door de volgende acties te ondernemen:

ActiePunten
Final kill2
Cake eaten5
Game win5
2e plaats in een game3
3e plaats in een game1

Merk wel op dat de regels van onze server die toepasbaar zijn op het event nog steeds gelden. Uiteraard gaan we geen sancties opleggen voor leden van andere teams killen, dit is namelijk het doel van het spel. De chatregels gelden dan weer wel volledig. Verder gelden ook nog de volgende extra regels:

  • Crossteaming is verboden. (Het is aan de event moderators om dit te bepalen, er wordt een opname gemaakt van het spel.)
  • Enkel de basiskit is toegestaan, omdat iedereen deze standaard heeft en het dus niet afhangt van of de speler al dan niet op Mineplex heeft gespeeld.
  • Volg de instructies op van de event moderators. Als je in de foute server zit is het jouw fout, niet de onze.

Bij overtredingen van deze regels kan een sanctie opgelegd worden aan het team. Dit kan gaan om aftrek van punten, uitsluiting van het scorebord (je krijgt geen puntenscore voor je team maar mag wel nog deelnemen) of zelfs uitsluiting van het evenement (hetzelfde als hiervoor, maar je mag ook niet verder deelnemen).

Huh?! Wat is cakewars en waarom schreeuw je zo hard?

Ten eerste, sorry voor het schreeuwen. Ten tweede, cakewars is een gamemode voor Minecraft die je kan spelen op Mineplex. Het principe is simpel, iedereen spawnt samen met hun team op een eiland in de lucht. Op elk eiland van een team bevindt zich een cake, het is je doel om deze te verdedigen want zolang je cake niet opgegeten wordt door een ander team blijf je respawnen. Als je dood bent en je cake is op, dan is het spel onherroepelijk gedaan.

Het is dus aan je team om tegelijkertijd je eigen cake te verdedigen en andere teams aan te vallen om hun cake op te eten. Om dit te doen heb je op je eiland een villager van wie je allerlei zaken kan kopen in ruil voor spullen die je kan krijgen van de generator van je eiland, maar niet alles spawnt standaard in je generator op je eiland. Hiervoor moet je beacons op andere eilanden vinden en controleren. De belangrijkste is die op het middelste eiland, dewelke je team toegang geeft tot de alom gegeerde nether stars.

Wil je nog voor het event het spel al eens uitproberen? Cakewars is een permanente gamemode op Mineplex, te bereiken via eu.mineplex.com. Misschien zullen de event moderators af en toe in de aanloop naar het event ook testgames organiseren. Om dit te volgen kan je je aansluiten bij onze Discord! Veel succes!