Overslaan naar hoofdinhoud

Winterstop 2022 - Veelgestelde vragen

· 4 min. leestijd
TsjipTsjip

Eerder dit weekend hebben we een formulier verspreid waarin jullie je vragen over de winterstop konden opsturen. We hebben de meeste vragen in deze blogpost beantwoord. Lees verder om meer te weten te komen.

Eerst even dit

We hebben ons best gedaan om zo veel mogelijk vragen te beantwoorden. Er waren bepaalde vragen die meermaals gesteld zijn, het kan dus zijn dat je niet exact jouw vraag vindt in deze post, maar dat een antwoord wel te vinden is bij een aansluitende vraag.

Komt er een reset na de winterstop?

Dit was de meest gestelde vraag, helaas kunnen we voorlopig geen antwoord geven. Dit is simpelweg omdat we het zelf nog niet weten, afhankelijk van de situatie in maart zullen we kijken of een reset nodig is. We communiceren over deze beslissing van zodra deze gemaakt is.

Wat met de mcMMO levels als er een reset komt?

Als er een reset komt zullen we waarschijnlijk een systeem invoeren zoals bij de vorige resets, waar iedereen een bepaald percentage van zijn/haar levels zou behouden. De exacte berekening hiervoor hebben we ook nog niet bepaald, en deze communicatie zal ook volgen in de aankondiging over de reset, gegeven dat deze er al zou komen.

Wat zijn de verbeteringen aan de server die beloofd zijn? Hoe zal de server veranderen?

Er zijn een heleboel veranderingen die nodig zijn waar je als gewone speler niet veel van zou merken. Concreet gaat dit over allerlei onderdelen van de server setup die ondertussen al meerdere jaren oud zijn, om een extremum te noemen gebruiken we nog een versie van een plugin van vier jaar geleden. Dat de servers stoppen helpt ons immens met het uitvoeren van deze upgrades, omdat we doorgaans tijdens normale operatie van ons netwerk hier maar enkele uren per dag na 22:00 hadden.

Er zijn uiteraard ook nieuwe dingen die we willen aanbrengen zoals de langverwachte nieuwe shop en spawn. Het build team is ook ondertussen nog steeds hard aan het werk aan enkele andere projecten waarover we nog niet veel kunnen zeggen, maar waarvan we niet kunnen wachten om jullie hier meer over te vertellen.

Het komt erop neer dat we deze tijd kunnen aangrijpen om ons netwerk grondig te reviseren. Zo kunnen we betrouwbare, snellere en over het algemeen betere ervaring bieden terwijl het moderator team ook gemakkelijker serveronderhoud kan uitvoeren.

Hoe worden de spelers betrokken bij deze veranderingen?

Voor de eerste paar maanden van de winterstop zijn er geen plannen om spelers actief te betrekken bij de upgrades aan de server. Dit is omdat dit vooral aan de technische kant van het netwerk gaat liggen. We kijken graag na of het mogelijk is om meer participatie te faciliteren later tijdens de server upgrades, maar daarvan weten we nog niet exact hoe we dit zullen doen.

Enkele varianten van de ingestuurde vragen die we met deze titel willen beantwoorden hadden het ook over concrete tips die zouden komen vanuit de spelers. Om deze tips te kunnen verzamelen werken we zo vroeg mogelijk nog een manier uit, om de feedback zo goed mogelijk te integreren in de upgrades.

Het moderator team is zo groot, waarom is deze winterstop nodig?

Zoals eerder vermeld zijn er ook andere niet-personeelsgebonden redenen waarom de winterstop wordt uitgevoerd. Wat het moderator team betreft klopt het dat er minder activiteit is in deze periode. Dit is elk jaar zo en dit is wel verwacht. Het moderator team is altijd al volledig op vrijwillige basis georganiseerd geweest, als resultaat hiervan mag elke moderator zo veel of zo weinig tijd in de server steken als hij/zij wilt. Het is een feit dat de draagkracht van het team overschreden is, en we kijken naar oplossingen om meer engagement van het team te verwerven. We zullen echter nooit een quotum opleggen voor onze moderators omdat we dit team op vrijwillige basis willen houden.